Satul Greci, din judeţul Olt, intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile

Satul Greci, judeţul Olt, intră în carantină peste o oră, pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitate de prelungire, în funcție de evoluția răspândirii noului coronavirus – a informat instituția Prefectului Olt. Corespondenta noastră Laura Stoican transmite:
Reporter: Cu 41 de cazuri confirmate de coronavirus şi numeroase teste la care se așteaptă rezultatul Spitalul Schitu bagă satul în care funcționează în carantină. Prefectura Olt a înaintat solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, iar Raed Arafat a semnat ordinul. Pe perioada carantinei va fi asigurată paza cu forțe de ordine sporite, iar în localitate nu intră și nu ies decât cei care au strictă justificare.
Pentru prevenirea și limitarea transmiterii comunitare a noului coronavirus în zona carantinată, respectiv satul Greci, comuna Schitu, județul Olt, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul în spațiile publice, în aer liber, cu excepția copiilor care nu au împlinit cinci ani, inclusiv de către persoanele care intră sau ies din zona carantinată, precum şi interzicerea adunărilor publice private în zona carantinată.
Consiliul Județean Olt, primarul și Consiliul Local al comunei Schitu vor asigura și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susținători sau altă formă de ajutor și care nu se pot deplasa de la locuință sau gospodărie./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 august)