10 activităţi turistice de încercat în Transilvania, pentru călătorii curioşi

Transilvania se numără printre cele mai faimoase și fascinante destinații în România. Ruinele vechi de peste o mie de ani, cetățile îmbătrânite de secole, satele tradiționale românești, presărate cu splendoarea și frumusețea Munților Carpați, transformă întreaga experiență într-o locație unică în Europa, pe care este musai să o vizitezi măcar o dată în viață.

Dacă ești în căutarea acelei experiențe unice și autentice, ți-am pregătit câteva sugestii care te vor ajuta să îți organizezi escapada perfectă, chiar dacă ești genul mai activ sau dacă preferi mai degrabă descoperirile culturale.

Aici este lista noastră cu activități de încercat în zona Transilvaniei:

Drumeții în sălbăticia Munților Carpați

Ar fi multe de spus despre natura uimitoare a Munților Carpați (găsești numeroase articole relaționate pe site-ul nostru), celebrul lanț muntos care ocupă o treime din suprafața României, cu pante și vârfuri muntoase abrupte.

Munții Carpați reprezintă o destinație perfectă în materie de drumeții, fiind ușor de accesat și oferind posibilitatea turiștilor să alterneze traseele. Mai exact, cei interesați găsesc în zona Munților Apuseni atât trasee ușoare, pentru începători, cât și trasee lungi, care se pot întinde pe mai multe zile, în zona Făgărașului sau Retezat.

Ai mai multe opțiuni decât îți poți imagina! Trebuie doar să te asiguri că optezi pentru un traseu potrivit nivelului tău de experiență și anduranță. Nu uita să îți pregătești ruta în avans.

Pedalează dintr-un oraș în altul

În ultimii ani, Transilvania a atras foarte mulți bicicliști care au descoperit numeroase trasee din împrejurimi. Poți găsi numeroase hărți de ciclism în librării și opțiuni diversificate care îți garantează o vară palpitantă, pe două roți.

O rețea extinsă de rute marcate pentru cicliști leagă zona veche a satelor săsești din Brașov, Mureș și Sibiu, cu Platourile Târnavelor și Valea Hartibaciului.

Poți închiria biciclete din Brașov, Sibiu și Sighișoara sau poți găsi variante de închiriat și în satele de pe traseul tău, dar te sfătuim să îți aduci bicicleta personală, mai ales dacă plănuiești să ajungi în locații opuse zonelor de închiriat.

Poți citi mai multe aici despre sugestii de trasee: https://www.uncover-romania.com/visit-romania/travel-ideas/cycling-in-transylvania/

 

Explorează viața la țară

Dacă ești pasionat să explorezi satele mici din zona rurală, cătune abandonate și comunități izolate de oameni, în Transilvania le găsești pe toate la un loc. O dată ce vei realiza că ai nevoie de foarte puține lucruri pentru a fi fericit, vei fi impresionat de cât de simplu este totul.

Poți planifica fără griji o vacanță rurală de câteva zile sau chiar săptămâni. Poți întâlni sate faimoase, care au devenit locuri preferate de turiștii care ajung în zonă. Astfel iți recomandăm: Viscri, Rimetea sau Cheia, Garda de Sus, Subpiatra, Rimet, Sagagea, Casa de Piatră, Patrahaitesti, Posaga – comunități patriarhale din zona Apuseni și Munții Trascăului.

Plimbări la pas

Dacă drumețiile nu sunt pentru tine, și nici cu bicicleta nu iți place să mergi, atunci plimbarea va fi alternativa cea mai potrivită. Poți folosi traseele pentru bicicletă, care de cele mai multe ori conduc către drumuri sau căi secundare ale satelor. Poți încerca și vechile scurtături locale, folosite de localnici pentru traversarea satelor sau pentru a duce animalele la păscut. Îți recomandăm o hartă și o busolă, mai ales dacă te decizi să te plimbi toată ziua.