Peste 20.000 de români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare

Peste 20.000 de români din străinătate s-au înscris pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare preconizate la 6 decembrie. Până ieri au fost depuse aproape 22.000 de cereri. Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința peste hotare, care doresc să voteze la scrutinul legislativ, se pot înregistra până cel mai târziu pe 22 octombrie, pe platforma www.votstrainatate.ro. Secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, a declarat la RRA, că la aceste alegeri ar putea exista mult mai puține secții de vot în străinătate, din cauza epidemiei de COVID-19.
Ovidiu Burdușa: Noi îi încurajăm pe toți românii care locuiesc în străinătate să completeze acest chestionar oferit de site-ul Autorității Electorale Permanente și, totodată, aș vrea să le reamintesc că termenul limită este 22 octombrie. Totuși, dacă avem această posibilitate, haideți să profităm de ea pentru că e posibil ca în urma evoluției acestui virus să avem foarte multe secții închise în Europa.
Realizator: Detalii despre procesul de vot în străinătate puteți găsi și pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe și Departamentului pentru românii de pretutindeni./cmorozanu/denisse

RRA – 13 octombrie