Festivalul RadiRo la final

Succes deplin pentru Orchestra Naţională Radio, care a susţinut, aseară, cel de-al doilea concert,pe scena Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo. Despre atmosfera celei de-a 7-a seri a festivalului are detalii Lucian Haralambie.
Publicul din Sala Radio a apludat prestaţia unui alt tânăr dirijor prezent în cadrul evenimentului muzical al toamnei. La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio a apărut de această dată dirijorul american Case Scaglione, de 32 de ani.
-: Foarte prezent, foarte implicat în ceea ce face. Emană o căldură extraordonară de când păşeşte pe scenă.
Reporter: Preludiul la „După-amiaza unui Faun”, de Claude Debussy, a deschis programul. Solistul Orchestrelor şi Corurilor Radio, Alexandru Tomescu şi excepţionala sa vioară Stradivarius Elder-Voicu au încântat cei peste 1000 de melomani cu o nouă pagină semnată Richard Stauss. Şi din nou, Brahms. Orchestra Naţională Radio şi-a încheiat prezenţa în Festivalul RadiRo cu Simfonia a III-a compozitorului german. Evenimentul muzical al toamnei se apropie de final. În această seară, ediţia a II-a a RadiRo se închide cu un concert de gală susţinut de Orchestra Naţională a Franţei. Protagoniştii serii sunt violonistul Vadim Gluzman şi dirijorul Vassily Sinaisky. Ultimul concert al Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio este transmis în direct, ca toate cele anterioare, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, începând cu ora 19.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 septembrie)