Pink Floyd colaborează cu astrofizicianul Stephen Hawking pentru noul album

După o pauză de 20 de ani, legendara formaţie britanică Pink Floyd va scoate pe 7 noiembrie primul său album de studio  intitulat „The Endless River”, fără fostul său lider, Roger Waters, însă cu un corist neaşteptat, în persoana astrofizicianului Stephen Hawking, cel care poate vorbi doar cu ajutorul unui computer.

Potrivit unor informaţii apărute pe internet, unul dintre cântecele de pe acest album, produs de casa de discuri new-yorkeză Columbia Records şi care este unul dintre cele mai aşteptate ale anului, se intitulează „Talkin’ Hawkin'”. Stephen Hawking, care este complet paralizat din cauza unei scleroze laterale amiotrofice, apăruse deja pe precedentul album al trupei Pink Floyd, „The Division Bell” (1994).

Hawking se exprimă prin intermediul unui computer şi vocea lui poate fi auzită în melodia „Keep Talking”: „Timp de milioane de ani, oamenii au trăit ca animalele. Apoi a avut loc ceva care a eliberat puterea imaginaţiei noastre”, spunea astrofizicianul.

Richard Wright, pianist şi membru fondator al formaţiei, decedat în 2008, a scris sau co-scris 12 din cele 18 piese conţinute pe noul album. În schimb, fostul lider al grupului, Roger Waters, cel care a părăsit Pink Floyd în 1985, nu a colaborat la acest proiect. De la începuturile sale, în anul 1965, trupa Pink Floyd a vândut peste 250 de milioane de albume în întreaga lume, printre care se numără şi foarte cunoscutele „Dark Side Of The Moon” şi „Wish You Were Here”.

www.lalibre.be – 9 octombrie