Britney Spears își va publica memoriile în toamnă

Cântăreața pop americană Britney Spears, care s-a eliberat în urmă cu doi ani de o tutelă controversată exercitată în principal de tatăl ei, își va publica autobiografia în toamnă, a anunțat, marți, editorul ei.
Intitulată „The Woman In Me” și prezentată ca o „poveste incredibil de emoționantă despre libertate, glorie, maternitate, supraviețuire, credință și speranță”, cartea este așteptată în librăriile din Statele Unite pe 24 octombrie, a indicat editura americană Simon & Schuster, fără a preciza dacă au fost planificate traduceri în alte limbi.
Vedeta pop, descoperită în adolescență după succesul piesei „Baby One More Time”, apoi confirmată de succesele „Oops!… I did it again” și „Toxic”, fusese plasată sub tutelă legală în 2008, după ce manifestase tulburări psihice. Aproape paisprezece ani mai târziu, și la sfârșitul unei saga juridice mediatizate, un tribunal din Los Angeles a ridicat în noiembrie 2021 această tutelă considerată „abuzivă” de cântăreață, pentru a-i permite să-și recapete controlul asupra vieții sale personale.
În vârstă de 41 de ani, vedeta a vorbit deja pe scurt de la ridicarea tutelei, care a împiedicat-o în special să-și scoată steriletul contraceptiv în ciuda dorinței de a avea alți copii. Artista susţine în special că tatăl ei, Jamie Spears, a „pedepsit-o” în acești ani de tutelă, împiedicând-o „să poată vedea pe cineva sau să spună ceva”.
Scrise cu „candoare și umor”, memoriile lui Britney Spears mărturisesc importanța „ca femeile să-și spună în sfârșit poveștile, în termenii lor”, a susținut, marți, editorul său. „Să fiţi gata”, a adăugat cântăreața pe contul ei de Instagram, urmărit de peste 42 de milioane de abonați. (www.lefigaro.fr – 11 iulie)/rcostea