În Italia soseşte Bard, inteligența artificială a Google care sfidează ChatGpt

Bard, software-ul de inteligență artificială generativă de la Google, ajunge în Europa și în Italia.
Acest concurent direct al ChatGpt ”se bazează pe informațiile de pe web pentru a oferi utilizatorilor răspunsuri actualizate și de înaltă calitate”, explică Google, care adaugă: ”am discutat cu experți, legiuitori și organisme de reglementare, inclusiv cu comisarii pentru protecția datelor, pentru a le înțelege opiniile și direcțiile. Am luat măsuri pentru a ajuta oamenii să gestioneze informațiile în mod responsabil”.
În timpul unei video conferințe, Jack Krawczyk, director în cadrul companiei şi machine learning traine a explicat că ”Bard este o experiență diferită de căutarea Google, o nouă paradigmă a modului în care folosim computerele”, adăugând că software-ul este accesibil tuturor. Pentru gigantul american, extinderea acestui ”experiment conversațional de inteligență artificială”, lansat în versiune beta în luna martie ”este cea mai mare de până acum, abordarea noastră fiind una ambițioasă și responsabilă”.
Cu Bard se poate interacționa în peste 40 de limbi, inclusiv arabă, chineză, germană și hindi.
Site-ul Google precizează că atunci când un utilizator interacționează cu Bard, sunt stocate conversațiile, locația, feedbackul și informațiile de utilizare. ”Aceste date ne ajută să oferim, să îmbunătățim și să dezvoltăm produsele, serviciile și tehnologiile de învățare automată Google”, explică gigantul tehnologic, adăugând că aceste informații pot fi șterse oricând din propriul cont.
Având în vedere că aceasta este o tehnologie experimentală, Google avertizează că ”ocazional, Bard poate face afirmații inexacte ca răspuns la o solicitare a utilizatorului”. ”Dacă primiţi de la Bard un răspuns pe care îl consideraţi inexact, sau inadecvat, sau dacă întâmpinați o problemă, sau pur și simplu doriți să semnalaţi ceva, există o modalitate ușoară de a lăsa un comentariu”.
”De asemenea, puteți alege cât timp va stoca Bard datele dvs. în Contul dvs. Google” sau ”puteţi dezactiva complet această funcție, ştergând activitatea dvs pe Bard”, explică compania producătoare.www.rainews.it
https://www.rainews.it/articoli/2023/07/arriva-in-italia-bard-la-sfida-di-google-a-chatgpt-8c4f5072-2f9c-47e7-93dd-0be18d8ae186.html
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel