Proiecte de lege aprobate în şedinţa de guvern

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege care vizează crearea a 84 de incubatoare de afaceri de mai multe tipuri şi care să genereze anual înfiinţarea a trei mii de întreprinderi mici şi mijlocii, a anunţat ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Florin Jianu, la Palatul Victoria.

Titlul pentru un incubator de afaceri acordă dreptul fondatorului la o serie de facilităţi prin intermediul unor scheme de ajutor de stat, cum ar fi scutirea de la plata impozitului pe teren corespunzător terenului aferent incubatorului de afaceri, scutirea de la plata impozitului pe clădiri corespunzător clădirilor care fac parte din incubatorul de afaceri, scutiri numai cu acordul autorităţilor publice locale de la plata altor taxe datorate bugetelor locale şi alte facilităţi ce pot fi acordate, potrivit legii, de administraţiile locale sau centrale.

Tot în şedinţa de astăzi, Executivul a aprobat printr-o hotărâre instalarea de fibră optică în 783 de localităţi, prin proiectul Ro-NET, finanţat în proporţie de 75% din fonduri structurale. Este vorba în general despre localităţi care nu prezintă interes pentru operatorii consacraţi de internet, întrucât rata de profit este prea mică pentru interesele lor, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului, Corneliu Calotă. Valoarea totală a investiţiei de care vor beneficia câteva mii de oameni şi operatori economici este de aproximativ 400 de miliaone de lei. Proiectul va fi implementat până la sfârşitul lunii octombrie 2015.