Detalii despre procedura de vot

Candidaţii la funcţia de preşedinte al României mai au la dispoziţie doar ziua de astăzi pentru a încerca să convingă alegătorii să-i voteze. Campania electorală se va încheia complet mâine dimineaţă la ora 7:00. după care vor urma 24 de ore de reflecţie. Duminică, începând cu ora 7:00, peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a decide cine va fi preşedintele României în următorii 5 ani. Cu detalii despre procedura de vot, Cătălin Purcaru:
Reporter: Alegătorii pot vota la secţia pe raza căreia au domiciliul arondat. Cei aflaţi duminică în altă localitate pot vota la orice secţie, fiind înscrişi pe listele suplimentare. Pentru alegerile din 16 noiembrie nu sunt organizate secţii speciale, cum ar fi în gări sau în aeroporturi. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot vota la secţiile organizate în afara graniţelor ţării cu un act de identitate valabil şi în baza unei declaraţii pe proprie răspundere. Documentul poate fi descărcat şi completat de pe site-urile Biroului Electoral Central şi Ministerului Afacerilor Externe. Declaraţia trebuie semnată şi datată în prezenţa Comisiei de Votare.
Realizator: Informaţii utile despre organizarea alegerilor, documentele de vot, dar şi lista secţiilor de votare, şi din ţară, şi din străinătate, puteţi găsi pe site-ul www.politicaromaneasca.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 noiembrie)