Preşedintele Klaus Iohannis continuă vizita în Republica Moldova, unde are programate discuţii cu liderii proeuropeni

Preşedintele Klaus Iohannis îşi continuă, astăzi, vizita în Republica Moldova, unde are programate discuţii cu liderii proeuropeni. Ieri, şeful statului român a avut convorbiri la Chişinău cu omologul său, Nicolae Timofti, şi cu premierul Chiril Gaburici. Klaus Iohannis a dat asigurări, că România va face tot ceea ce este posibil pentru a sprijini Republica Moldova, pe drumul său european şi democratic.

Klaus Iohannis: Vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii moldoveni, dar şi pe cetăţenii români care urmăresc cu foarte multă atenţie acest subiect, că România va face tot ceea ce este posibil pentru a sprijini Republica Moldova pe drumul său european şi democratic.

La rândul său, preşedintele Nicoale Timofti a afirmat că mizează în continuare pe experienţa preţioasă a României, în calitate de stat embru al Uniunii Europene, şi că îşi doreşte creşterea numărului de investiţii româneşti în Republica Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi la Chişinau cu liderii partidelor proeruorpene din Republica Moldova – PLDM, PDM şi PL – pentru a  aflat strategiile şi căile prin care aceste formaţiuni politice doresc să parcurgă drumul european dar şi cum văd sprijinul României în această privinţă. Şeful statului va discuta şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu, şi va depune o coroană de flori la Monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Vizita se încheie la Universitatea de Stat din Chişinău, unde preşedintele Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune în faţa studenilor şi profesorilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 februarie