Guvernul ar putea să adopte noi măsuri pentru fermieri

Astăzi, Guvernul ar putea să adopte și noi măsuri pentru fermieri. Potrivit președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, Executivul va rezolva poate chiar astăzi problema compensării creșterii accizei la carburanți. Este una dintre principalele revendicări ale agricultorilor, care au continuat și ieri protestele la Brașov. Au ieșit pe străzi cu zeci de utilaje agricole. La fel s-a întâmplat și la Sibiu, unde protestele au fost reluate după câteva zile de pauză. Sunt nemulțumiți de răspunsul de până acum al guvernanților, a aflat corespondenta Radio România Actualități, Carmen Vulcan, de la fermieri.
-: Referitor la Ordonanța 5 din 2024, cu cei 100 euro alocați pentru culturile de toamnă… oare culturile din 2023 din primăvară nu au fost afectate?
Reporter: Până când sunteți hotărâți să protestați?
-: O să protestăm până când o să vedem concret niște măsuri care ne avantajează direct și nu doar povești.
-: Subvenția pe motorină e o bătaie de joc față de fermieri și față de transportatori. Cei 100 euro pe care Guvernul ni i-a promis este praf în ochi pentru că fermierii nu sunt ajutați cu acei 100 de euro. Deci, este strict ceva ca să ne țină potoliți, ceea ce nu o să se întâmple. Cei care suntem hotărâți, o să continuăm./RADOR RADIO ROMÂNIA/astanimir/eradu