Chipul lui Ilie Năstase, pe rochiile de la Bucharest Fashion!

adela - claudia neghinaColecția „Campionii’“, semnată de Adela Diaconu și Ciprian Vaida, a adunat la un loc nume consacrate ale sportului românesc, în cadrul festivalului Bucharest Fashion Week, găzduit de centrul de evenimente Ambasad’Or. In premiera in Romania, marile vedete din sport au urcat pe o scena de moda in calitate de manechini!

Defilarea campionilor a fost deschisa de frumoasa Andreea Mitu, care de curand, a reusit o performanta extraordinara pentru sportul romanesc, calificand echipa Romaniei in elita tenisului mondial. Gimnastă română de talie mondială, Monica Rosu a purtat si ea o rochie ce o infatisa, cand a castigat titlul olimpic. Monica Iagar a pasit cu incredere pe podium, avand rochia ce o arata, atunci cand a castigat titlul european. Monica a fost insotita pe scena de maestrul sportului romanesc, Mihai Dragomir.

Doina Melinte, una dintre cele mai mari campioane oferite vreodată de atletismul românesc, campioana olimpica,mondiala si Europeana, ce a dus Romaniei peste 300 de medalii a urcat pe scena alaturi de manechinul, ce purta cu mandrie rochia cu chipul campioanei, ce a adus Romaniei faima si glorie. Eroul de la Sevilia, ce a aparat 4 penalty-uri si a castigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal,unicul si inegalabilul Helmuth Duckadam alaturi de frumoasa sa sotie, Alexandra si de vedeta Dana Savuica au fost intens aplaudati de cei prezenti in sala. Ilie Nastase, marele nostru campion a fost alaturi de speranta modellingului romanesc, Rebeca Prodan, fiica Anei Maria Prodan. Adela Diaconu si Ciprian Vaida au iesit la final alaturi de top modele internationale Claudia Neghina si Ioana Francia.   A fost un show unic de moda in Romania, unde valorile adevarate au stralucit in lumina reflectoarelor, la fel ca atunci cand aduceau aurul si gloria pentru tara noastra, spectatorii apaludand la scena deschisa acest demers, de a promova vedetele adevarate.

adela cu totii 2
”Colectia ”Campionii”  le este dedicata marilor sportivi ai tarii noastre, adevaratii Ambasadori in lume pentru Romania. Campionii este modul meu de recunostinta adusa personalitatilor care s-au remarcat, si au reusit sa-si faca un renume semnificativ in sport, prin performantele lor la nivel mondial. Ambasadorii Romaniei peste hotare, campionii nostrii din diverse sporturi ce au avut perfomante extraordinare in domeniul lor sunt sursa de inspiratie, pentru ceea ce ati vazut la Bucharest Fashion Week”, a afirmat Adela Diaconu.

Tonul sport al colectiei este dat de rochia inspirata din echipamentul jucatoarelor de tenis din anii 60-70. Tinutele imbina armonios linia minimalista  a tinutelor, cu decupajele geometrice, si cromatica vesela, imbogatita de imprimeuri  si aplicatii care redau stilizat siluete de sportivi, transmitand energie. Texturile placute, naturale, dau tinuta elementelor de vestimentatie, fiind in concordanta cu tonul sport si functional al colectiei. Accentele de feminitate sunt aduse de paleta de culori folosita de Adela, o cromatica vie, estivala, de la nuante tari, energice, la tonuri calde si pastelate.

Colectia este realizata in mare parte manual si din tesaturi 100% naturale, si a fost creata exclusiv pentru show-ul de prezentare.
Si de aceasta data ingenioasele tinute ale Adelei au fost completate de coafuri realizate de Ciprian Vaida si echipa sa de stilisti. Conceperea si realizarea acestora a fost o adevarata provocare deoarece , hair stilistii si-au propus sa transmita un mesaj cu conotatie patriotica publicului, prin imbinarea tricolorului cu stylingul modelelor. Am avut astfel ocazia sa vedem coafuri cu forme inalte, inspirate din designul marilor trofee ce stau astazi in palmaresul tarii noastre datorita unor personalitati de exceptie. “Fiind o colectie ce aduce omagiu acestor eroi nationali , coafurile noastre au sugerat inaltimea, pasiunea si dedicatia tuturor celor ce au sacrificat atit de multe pentru obtinerea titlurilor marete de campioni ai lumii pentru Romania”, a spus Ciprian Vaida.

Intrebata cum de i-a venit ideea unei astfel de colectii, Adela Diaconu a declarat ca: “Prin acesta prezentare de moda am dorit sa aratam si fata frumoasa a Romaniei  – iar sportivii sunt personalitatile romanesti care au adus mereu in atentia lumii tara noastra, mereu in sens pozitiv. Ei sunt ambasadorii Romaniei din sport, vedetele adevarate, cu povesti de viata memorabile ce vor ramane in mentalul colectiv si in istorie. Este frustrant uneori cand vezi ca societatea noastra promoveaza non-valorile, oameniii fara coloana vertebrala,  ”vedetele”  poleite cu nimic, iar oamenii valorosi nu au nici o sansa. Avem niste oameni capabili si exceptionali in toate domeniile,  cu care putine tari se pot mandri ca ii au. Acestia sunt exemplele si valorile care trebuie promovate pentru ca tinerii sa aiba de la cine invata”.

cu danaAdela Diaconu si-a dorit sa realizeze, la fel ca in domeniul audiovizualului in care activeaza de 8 ani, un proiect de calitate, un show de moda in care simplitatea, eleganta si frumusetea sa puna in valoare colectia dedicata marilor campioni ai Romaniei. Realizatoarea TV a pus in  fiecare creatie conceputa pasiune, cautand sa promoveze oamenii valorosi din sport si dorind sa le aduca tinerilor din Romania inspiratia de a deveni si ei campioni in domeniul de activitate, de a construi caramida cu caramida chiar daca este greu, dar solid, temelia unei cariere de succes.