Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, îi va oferi însemnele de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor domnului Florin Niculescu

Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, îi va oferi însemnele de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor domnului Florin Niculescu , unul dintre cei mai apreciați violoniști de jazz manouche din lume, sâmbătă , 16 mai 2015, la Sala Tinerimea Română (Strada Johann Gutenberg nr. 19), de la ora 18.00.

Domnul Florin Niculescu s-a născut pe 8 februarie 1967, la București într-o familie de etnie romă, în care toți membri erau deja muzicieni profesioniști.

La vârsta de cinci ani a început să studieze vioara cu tatăl său și în 1973 a intrat la Academia de Muzică George Enescu din București.

În 1984, domnul Niculescu a obținut o mențiune specială a juriului concursului internațional Henri Wieniawski. La 23 de ani, părăsește România și la începutul anilor 1990 se instalează la Paris, unde cariera sa a înflorit. În 1995, s-a alăturat trupei chitaristului Romane , iar în 2001 a fost invitat de către Biréli Lagrène să se alăture proiectului său „Gipsy Project”, proiect inspirat de Quintette du Hot Club de France .

Prin intermediul numeroaselor sale colaborări muzicale, domnul Niculescu și-a dezvoltat un stil propriu și un limbaj muzical unic.

Pregătirea sa solidă în muzica clasică și experiența orientată către diferite forme de jazz au făcut ca domnul Niculescu să fie foarte solicitat pentru colaborări de artiști de renume precum: Guy Marchand, Romain Didier, Françoise Hardy, Dany Brillant, Henri Salvador, Patrick Bruel, Julien Clerc sau Charles Aznavour.