Şapte alimente care potenţează memoria

Un regim alimentar sănătos potenţează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea mentală. Un studiu publicat de revista britanică „Neurology” ajută la înţelegerea relaţiei care există între o dietă sănătoasă şi prevenirea pierderii memoriei. Potrivit cercetătorilor, o dietă sănătoasă trebuie să conţină mari cantităţi de legume, precum broccoli care are o însemnată cantitate de vitamine. Dar şi fructe uscate, peşte, un consum moderat de alcool şi carne roşie. Ziarul spaniol ABC publică într-un articol o listă cu aceste şapte „superalimente”.
1. Broccoli
Broccoli este un superaliment uşor de găsit în orice supermarket, care conţine mulţi nutrienţi ce contribuie la creşterea longevităţii. Este unul dintre alimentele cu cei mai mulţi nutrienţi şi cu un aport de numai 30 de calorii la o farfurie.
2. Mere
Un măr conţine doar în jur de 50 de calorii, dar este o mare sursă de antioxidanţi, fibră, vitamina C şi potasiu.
3. Coacăze
Coacăzele sunt cunoscute ca superalimente pentru că sunt bune pentru a ţine sub control colesterolul. Toate fructele de pădure, de la căpşuni şi până la zmeură, conţin o mare cantitate de antioxidanţi.
4. Somon
Somonul are un mare aport de Omega-3 care ajută la diminuarea riscului de atac cardiac având în vedere că reduce inflamaţia vaselor sangvine.
5. Spanac
Spanacul este o mare sursă de fier. Un grup de cercetători din Suedia a descoperit recent că spanacul sporeşte şi eficienţa mitocondrială care produce energie pentru celulele noastre.
6. Migdale
Fructele uscate în general sunt cunoscute pentru că au calorii multe, însă numeroase studii recomandă consumul lor de mai multe ori pe săptămână pentru a preveni bolile de inimă.
7. Quinoa
Quinoa conţine o doză mare de proteine care ajută la formarea muşchilor. Poate fi consumată singură, cu orez sau cu orz, fără teamă de îngrăşare, deoarece are puţine calorii şi poate fi inclusă în orice dietă.

www.jurnal.md