Participarea trompetistului Sergiu Cârstea la Yofi-Brass Festival

1232466Ra’anana Music Center, 16-18 Septembrie 2015

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină prezența trompetistului Sergiu Cârstea în Israel, în cadrul proiectului Yofi-Brass Festival organizat la Ra’anana Music Center în perioada 16-18 septembrie 2015. Programul festivalului cuprinde concerte și master classes cu muzicieni din Israel și invitați din străinătate.

Sergiu pozaSergiu Cârstea va participa la un concert de trompetă alături de Ram Oren, Tamir Akta și Yigal Meltzer în data de 17 septembrie, ora 19:00, la Ra’anana Music Center (Str. Etzion nr.48, Ra’anana). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

De asemenea, va susține un master class pentru studenții Raanana Music Center.

Sergiu Cârstea este șef de partidă trompetă (principal) la Opera Națională din Timișoara și profesor la Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara și la Universitatea Națională de Muzică din București. Susține cursuri de măiestrie interpretativă ca professor invitat în țară și străinătate. Susține concerte în calitate de solist pe scene din țară și din străinătate. Este autorul manualului „Metodă de studii tehnice modern pentru trompetă” (2006, Editura Universității de Vest din Timișoara). Este membru fondator al cvintetului „Moldova Brass” de la Chișinău, fondator și președinte al Asociației de Instrumentiști-Alămuri „ROMANIAN BRASS SOCIETY”, fondator și director artistic al Concursului Internațional de Alămuri din Timișoara, membru al juriului la diferite concursuri internaționale de interpretare la instrumentele de suflat. A absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Institutului de Stat al Artelor „Gavriil Muzicescu” din Chișinău și a urmat studiile postuniversitare ale Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris la clasa prof. P.Thibaud, A.Cure, J.Douay.

Ra’anana Music Center, cunoscut și sub numele de Conservatorul din Ra’anana, este cea mai mare instituție de gen din Israel, cu școală de muzică pentru aproximativ 1000 de cursanți, elevi și studenți și auditorium cu 180 de locuri. Detalii (în limba ebraică): http://www.raananamusic.com/.

ICR Tel Aviv mulțumește organizatorilor Liran Bar-El și Tamir Akta.

Pagina evenimentului: www.icr.ro/raanana2015_ro.