Institutul Cultural Român Budapesta organizează a doua ediţie a „Zilelor Jazzului românesc” (22-24 septembrie 2015)

În perioada 22-24 septembrie 2015, Institutul Cultural Român Budapesta organizează a doua ediţie a „Zilelor Jazzului Românesc în Ungaria”, un eveniment ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile la Budapest Music Center şi laSzentendre, localitate din apropierea capitalei ungare.

În anul 2014, prima ediţie a „Zilelor Jazzului românesc” organizată de Institutul Cultural Român Budapesta a avut loc la Budapesta şi a fost dedicată memoriei a doi importanţi muzicieni români de jazz: Johnny Răducanu şi Jancsi Körössy, prin două importante concerte-omagiu care i-au adus pe scenă pe: Nicolas Simion (saxofon), Sorin Romanescu (chitară), Albert Tajti (pian) şi Michael Acker (contrabas), alături de invitatul special din Ungaria, chitaristul István Gyárfás.

A doua ediţie a „Zilelor Jazzului românesc” oferă publicului de la Budapesta şi Szentendre prilejul de a asculta importanţi muzicieni şi compozitori de jazz: Mircea Tiberian, Ana-Cristina Leonte, Sorin Zlat, Răzvan Cojanu sau Claudiu Purcarin („Sorin Zlat Trio”). Acestora li se vor alătura pe scenă doi cunoscuţi muzicieni de jazz din Ungaria: Kristóf Bacsó (saxofon) şi Gábor Juhász (chitară).