Întâlnire între ministrul apărării naţionale şi ambasadorul Republicii Federale a Germaniei

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit vineri, 4 decembrie, la sediul M.Ap.N., pe Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, ambasadorul Republicii Federale a Germaniei în România.

Pe timpul întâlnirii a fost evaluat nivelul de cooperare între România şi R.F. Germania, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul oferit de organizaţiile internaţionale din care fac parte cele două ţări. În acest sens, cei doi oficiali au manifestat deschidere în direcţia aprofundării cooperării bilaterale în domeniul militar, prin identificarea şi implementarea unor proiecte concrete.

Ministrul Motoc a apreciat solidaritatea pe care R.F. Germania a manifestat-o faţă de ţara noastră în procesul de implementare a măsurilor NATO de asigurare, precum şi buna cooperare a celor două ţări în promovarea adaptării posturii NATO de apărare şi descurajare. De asemenea, ministrul a salutat contribuţia armatei germane la încadrarea unor funcţii în cele două structuri de comandă şi control NATO aflate pe teritoriul României, Comandamentul multinaţional de divizie Sud-Est, respectiv Unitatea de Integrare a Forţelor NATO.

Ministrul apărării naţionale a evidenţiat faptul că participarea la dezvoltarea securităţii şi apărării UE continuă să reprezinte una dintre priorităţile politicii de apărare a României. În acest context, ministrul a subliniat că România sprijină activ eforturile de promovare a UE ca actor credibil pe scena internaţională de securitate.

Biroul de Presă al M.Ap.N