Directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi a fost schimbat din funcţie

Directorul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, Narcis Neaga, a fost schimbat din funcţie astăzi de ministrul Transporturilor. El a fost demis din cauza managementului defectuos şi a rezultatului raportului corpului de control al Ministerului care relevă gravele erori în construcţia lotului 3 al Austostrăzii Sibiu-Deva. Conducerea interimară a fost preluată de Cătălin Homor, actualul director general interimar al Metrorex. Ministrul Transportului Dan Costescu a mai anunţat că CNADNR va fi reformată şi că vor urma şi alte măsuri.
Dan Costescu: De astăzi va fi demarată procedura de selecţie a noului management, atât director general cât şi consiliu de administraţie. Va urma o perioadă de transparentizare a activităţii companiei, fiecare persoană interesată va putea să vadă cât mai multe informaţii cu privire la proiectele CNADNR, la banii care vor fi cheltuiţi. Următorul pas, care nu este unul uşor, o reformă a CNADNR, în principal pe aspectele care privesc capacitatea de implementare şi de a investi eficient, iar ca ultimă măsură, noua echipă de conducere coordonată de domnul Homor va avea ca primă atribuţie identificarea soluţiilor pentru blocajele deja existente în companie.
Realizator: Raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor privind activitatea CNADNR tocmai a fost publicat pe pagina de internet a ministerului de resort, ne-a transmis reporterul Alexandru Lancuzov.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 decembrie