Situaţia circulaţiei trenurilor, ora 16:30

Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă.  Până la acestă oră nu au fost anulate trenuri din cele peste 1200 de garnituri ale CFR Călători care circulă zilnic pe rețeaua feroviară.

Astăzi, în Gara de Nord Bucureşti au sosit cu întârzieri opt trenuri, după cum urmează:

  • IR 1742, Satu Mare – Oradea – București (cu  60 de minute întârziere)
  • IR 1782, Piteşti – Bucureşti Nord (cu 50 de minute)
  • IR 1696, Timişoara Nord – Bucureşti Nord (cu 40 minute)
  • IR 1892, Craiova – Piteşti – Bucureşti Nord (cu 90 minute ca urmare a preluării pasagerilor de la trenul R 9401, Caracal – Piteşti, la care locomotiva a avut probleme tehnice)
  • IR 1692, Timişoara Nord – Bucureşti Nord (cu 40 minute)
  • IR 473, Budapesta – Bucureşti Nord (cu 40 minute)
  • IR 347, Viena – Bucureşti Nord (cu 130 minute)
  • IR 1788, Piteşti – Bucureşti Nord (cu 30 de minute)

 

Totodată, la trenurile IR 1621 Bucureşti Nord – Timişoara Nord şi IR 1651 Bucureşti Nord – Suceava Nord au fost două vagoane care au avut probleme la sistemul de încălzire, iar pasagerii au fost redistribuiţi.

 

Întrucât este o situaţie în evoluţie, sunt posibile şi alte întârzieri şi/sau modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească, astfel:

 

 

Călătorii vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro

 

În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

  

Prioritatea companiilor feroviare este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor privind siguranţa circulației și mulțumește tuturor pentru înțelegere.

Se colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători.

Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.

Sursa: SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE TRANSPORT  FEROVIAR DE CĂLĂTORI „CFR CĂLĂTORI” SA –  Serviciul Comunicare și Relații cu Presa