Măsuri de siguranţă publică prilejuite de Bobotează

Miercuri, 06 ianuarie a.c., la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti, vor avea loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului ISUS HRISTOS (Bobotează).

Având în vedere numărul mare de persoane care participă la aceste manifestări religioase, peste 300 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura ordinea şi siguranţa publică şi vor monitoriza buna desfăşurare a sărbătorii în apropierea a 24 de lăcaşe de cult din Bucureşti.

Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfinţite, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor.

Jandarmeria Capitalei face apel către toţi credincioşii să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.