Ţări incredibil de frumoase unde merită să mergeţi în această primăvară

Odată cu sosirea primăverii îţi vine să-ţi faci bagajul şi să pleci în vacanță. Vă prezentăm câteva ţări deosebit de frumoase în care merită să mergeţi în această primăvară.

Republica Belarus

sursa: http://www.adme.ru/

În Republica Belarus există foarte multe locuri interesante: Fortăreața Brest, Câmpia Buiniciskoe, Palatul Rumeanţev-Paskevici, Palatul din Gomel, Complexul Memorial „Katîn” şi Parcul Naţional „Braslav”.

Bosnia şi Herţegovina

sursa: http://www.adme.ru/

Cea mai bună perioadă pentru vizitarea Bosniei şi Herţegovinei este perioada mai-septembrie. Atracţiile turistice din această ţară sunt natura uimitor de frumoasă – câmpiile verzi şi pantele pitoreşti ale munţilor – şi monumentele arhitecturale, multe dintre ele fiind incluse înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Republica Moldova

3
sursa: http://www.adme.ru/

Republica Moldova este o ţară foarte mică, dar şi aici există locuri interesante. Printre acestea se numără raioanele din nordul republicii: Edineţ, Briceni, Rîșcani, Glodeni, precum şi raioanele de la baza râului Răut – Floreşti şi Orhei. Trebuie neapărat vizitate şi oraşele Chişinău şi Tiraspol.

Muntenegru

sursa: http://www.adme.ru/

Muntenegru este o ţără predominant muntoasă, destul de mică ca întindere, fapt ce permite admirarea tuturor atracţiilor importante în doar 3-5 zile. În fiecare locuşor din această veţi găsi privelişti unice şi frumoase.

Abhazia

sursa: http://www.adme.ru/

Abhazia este plină de locuri uimitoare: lacurile Mzi şi Riţa, peştera Novoafonskaia, mânăstirea Novoafonskaia, cascadele „Lacrimile băieţilor” şi „Lacrimile fetelor”, plaja Gagra şi vila Stalin de pe râul Riţa. Iar chiparoşii parfumaţi şi vinul abhaz vor conferi acestui loc un colorit special.

Azerbaidjan

6
sursa: http://www.adme.ru/

Localităţile Qalaxudat şi Xinaliq din raionul Quba sunt cele mai înalte localităţi din ţară, ele aflându-se la o altitudine de circa 2400-2500 de metri. Aici veţi găsi o cultură foarte interesantă, localnicii fiind diferiţi chiar şi de ceilalţi cetăţeni azeri. Oraşe care merită văzute sunt Șaki, Gabala, Ismayli și Qusar, care ies în evidență prin natura și istoria lor unică.

Armenia

7
sursa: http://www.adme.ru/

Armenia înseamnă munţi maiestuoşi, păduri incredibil de frumoase, ospitalitate adevărată și numeroase mânăstiri vechi, printre cele mai renumite numărându-se Tatev, Noravank, Haghartsin, Geghard.

Mongolia

8
sursa: http://www.adme.ru/

Mongolia este o ţară cu stepe nesfârșite și lacuri limpezi, vârfuri înzăpezite ale Altaiului, nisipuri fierbinți ale deșertului Gobi, monumente unice ale budismului și o poveste animată a lui Ginghis Han. În plus, aici găsiţi festivaluri strălucitoare, o bucătărie generoasă și o ospitalitate incredibilă.

Vietnam

9
sursa: http://www.adme.ru/

În Vietnam veţi găsi lăcaşuri de cult antice, o frumusețe naturală a parcurilor naționale, mâncare sănătoasă și delicioasă (orez dietetic și fructe de mare proaspete), cele mai ieftine scufundări din lume și stațiuni extraordinare.

Israel

sursa: http://www.adme.ru/

Aici se simte suflul poveștilor biblice, dar dincolo de acest lucru Israelul – este o minune naturală unică. Deşi suprafaţa statului Israel este una mică, aici puteți vedea până la 14 zone naturale. De la deșertul arid până la Marea Moartă şi câmpiile fertile, de la munţi, până la frumoasa Mare Mediterană, de la cascade până la pădurile dese din Galileea.

Thailanda

11
sursa: http://www.adme.ru/

Thailanda mai este numită şi „ţara zâmbetelor”. Vacanţele în Thailanda sunt foarte diverse,de aceea fiecare turist va găsi ceva care să-i placă: Bangkokul modern sau spectaculoasa Pattaya, templele antice sau plajele virgine, călătoriile pe elefant sau palmierii de smarald din parcurile naționale.

www.adme.ru

Svetlana Sîrbu