Brățara de Vacanță, pe plajele din Eforie şi Mangalia

Astăzi, 29 iulie, echipa Radio Vacanța și voluntarii de la Crucea Roșie vor distribui Brățara de Vacanță pe plaja din Mangalia, după ce, ieri, brăţara a ajuns şi în staţiunea Eforie.

Campania „Brăţara de Vacanţă – Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa!”, aflată la a șaptea ediție, a debutat în acest sezon estival pe 16 iulie. Primele două acțiuni au avut loc pe plajele de la Sulina și Mamaia. Peste 5.000 de brățări de vacanță au fost distribuite familiilor care au ales ca destinație de vacanță litoralul românesc.

În perioada următoare, sute de brățări vor fi distribuite și de polițiștii de la IPJ Constanța, în stațiunile de pe litoral, în cadrul acțiunilor de prevenire, iar inițiatorul Constanța Free Tour, blogger-ul Diana Slav, cea care organizează sesiuni turistice  gratuite în zona veche a Constanței, va oferi brățara de vacanță copiilor care participă la evenimente alături de părinți.

În această vară, pe plajă, dar şi în hotelurile şi taberele de la mare vor fi împărţite 20.000 de brăţări de vacanţă care îi vor ajuta pe copii să ajungă mai repede, înapoi la părinţi, în cazul în care se rătăcesc.

 „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă” este unul dintre cele mai importante proiecte de responsabiliate socială,  demarat de Studioul Regional Radio Constanţa, în urmă cu şapte ani.

Din 2010 şi până în prezent, au fost realizate peste 100.000 de brăţări, iar în programele Radio Constanţa/ Radio Vacanţa au fost difuzate peste 1.000 de anunţuri despre copiii care s-au rătăcit pe plajă şi care au ajuns înapoi la famiile lor prin intermediul brăţării de vacanţă.

Pentru vara 2016, vor fi realizate 20.000 de brăţări de vacanţă, model clasic, din hârtie cerată, pe care se scriu numărul de telefon al părintelui şi numele copilului, precum şi alte brăţări din material cauciucat care şi schimbă culoarea în momentul în care intră în contact cu razele UV. Au mai fost realizate hărţi de informare turistică în parteneriat cu  i-tour.ro , dar şi accesorii pentru plajă, care vor fi oferite, gratuit, turiştilor.

Ediţia a 7-a a campaniei „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţară de Vacanţă” se desfăşoară în perioada 15 iulie – 15 august 2016. Sponsorii și susținătorii proiectului sunt „Vivat, din grijă pentru familie”, „Angelini“ „Crucea Roşie-filiala Constanţa” și i-tour.ro.

Parteneri: IPJ Constanța, Autoritatea Națională pentru Turism, Asociația Litoral Delta Dunării, Asociația „Ion Movilă“ Eforie Techirghiol, Asociația Patronală Mamaia, Asociația Națională a Salvamarilor și Scafandrilor Profesioniști.