Autorităţile române urmează să prezinte o alternativă la taxa pentru Timbrul de mediu

Autorităţile române urmează să prezinte o alternativă la taxa pentru Timbrul de mediu – a anunţat ministrul de resort, Daniel Constantin. El a explicat că noul sistem nu va reprezenta o impozitare suplimentară pentru cetăţeni, ci va urmări reducerea numărului de autoturisme poluante. Demnitarul a mai spus că anul acesta din Fondul de Mediu şi alte fonduri de profil se vor finanţa 11 programe, printre care înlocuirea taxei de timbru sau programele Rabla şi Rabla Plus, Casa verde şi Casa verde plus.

Daniel Constantin: Timbrul de mediu ca şi taxă a fost eliminat. Aici este important să trăim într-un mediu mult mai curat. Eu gândesc împreună cu alte instituţii ale statului, în momentul de faţă, un sistem modern astfel încât să nu venim cu taxare suplimentară pe cetăţean, dar, în acelaşi timp, să ne asigurăm că avem autoturisme din ce în ce mai puţin poluante, mai ales în zonele în care avem aglomerări urbane, un sistem modern, european, pe care l-am gândit astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu.

Realizator: Daniel Constantin a reamintit că, în prezent, Bucureştiul, Braşovul şi Iaşiul sunt sub procedură de infringement din cauza calităţii aerului – ne-a informat reporterul nostru Atena Teognoste./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 februarie