Creşterea economică din acest an va depăşi cifrele prognozate

 Creşterea economică din acest an va depăşi cifrele prognozate, salariile şi pensiile au crescut cu 15%, iar sectorul privat a creat mai multe locuri de muncă – a afirmat ieri şeful executivului, Mihai Tudose, în faţa plenului Camerei Deputaţilor, la dezbaterea „Ora Prim-Ministrului”. El a făcut o prezentare a situaţiei economice a ţării, la solicitarea grupului parlamentar PNL.
Mihai Tudose: „Deficitul, la opt luni, este de minus 0,77, faţă de asumatul de minus 2,95. Datoria publică este de 37%, cea mai mică, pe locul trei, la premianţi, în Uniunea Europeană, marja maximă fiind de 60%. Pilonul II, am declarat cu toţii că nu ne atingem de el, banii rămân acolo. Manualele de clasa a -V-a au parte de nebuniile pe care este obligat acum Ministerul Educaţiei să le implementeze, au fost stabilite anul trecut, inclusiv celebrul manual de sport”.
Situaţia economică prezentată de premier a fost bine primită de social-democraţi, care au declarat că actualul guvern investeşte în dezvoltare. Pe de altă parte, liberalii s-au declarat nemulţumiţi de răspunsurile oferite de prim-ministru, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan precizând că PSD nu a prezentat situaţia economică reală. La rândul lor, reprezentanţii USR au criticat modul în care guvernul a gestionat economia, iar liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a observat că, pentru încadrarea în deficitul bugetar asumat, executivul va sacrifica o serie de măsuri din programul de guvernare./rduinu/avladucu/atataru
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 septembrie)