Sfeclă şi ciocolată, căpșuni și brânză, acestea sunt doar câteva din combinațiile consumate în întreaga lume care sunt cu adevărat ciudate. Combinarea unor ingrediente poate fi de neconceput pentru unii, însă un deliciu pentru alţii.

Pizza cu cartofi / pizza cu smochine – Pizza este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume. Este combinată cu carne, legume, chiar fructe de mare, dar aluat de pizza și cartofi sună ciudat. De fapt, pizza cu cartofi este una dintre cele mai populare din sudul Italiei. În Sicilia, preferata este pizza cu prosciuto și smochine.
Înghețată cu ulei de măsline – În mod tradițional, desertul italian este preparat cu câteva picături de ulei de măsline. Cel mai important lucru este ca uleiul de măsline sa fie presat la rece , iar înghețata, de vanilie. Unii oameni adaugă și sare de mare.
banana1Banane și bacon – Gustul sărat al bacon-ului absoarbe dulceața și prospeţimea bananelor. Combinația poate fi încercată, preparând brioşe cu banane şi bacon.
Căpșuni și brânză – Căpşunile sunt delicioase în dulciuri, deserturi și salate de fructe. Însă se pare că aceste fructe sunt la fel de gustoase şi în salate de legume cu brânză, presărate cu cimbru. Aceasta poate să nu pară cea mai perfectă combinație, însă căpșunile sunt delicioase în combinaţie cu brânză de capră, brânză feta sau blue cheese./ddaniela

www.dariknews.bg – 24 noiembrie