„Valoarea unei cărți rămâne în ceea ce poți folosi din ea”

Vineri  08 decembrie 2017,  Centrul Educativ Tg.Ocna  a organizat la Casa de Cultura  a orașului Tg. Ocna,  proiectul „Biblioteca Vie”, activitate inedită unde cărţile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaţionează.

           Manifestarea este organizată la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor și se desfășoară la nivel național de către unitățile penitenciare.

            „Biblioteca Vie” se adresează publicului larg şi funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că, aceste CĂRŢI sunt fiinţe umane, cu care cititorii interacţionează şi au posibilitatea de a afla informaţii despre mediul penitenciar şi despre cei care definesc acest spaţiu ,,personalul din sistemul penitenciar şi persoanele aflate în detenție”.

            Activitatea a fost însoţită de un moment artistic prezentat de persoanele custodiate iar cei care au participat la activitate s – au putut bucura şi de o  expoziție, cu lucrările realizate de către persoanele internate în cadrul atelierelor ocupaționale.

                       Scopul acestui eveniment a vizat combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul de penitenciar şi persoanele custodiate, stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea personalului şi a persoanelor custodiate în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii, în spaţii neconvenţionale, precum și dezvoltarea capacităţii de auto-dezvăluire, în scopul facilitării inter-relaţionării dintre publicul larg şi reprezentanţii sistemului penitenciar.

              Lasă deoparte propriile prejudecăţi sau ceea ce îţi spun alţii despre mediul penitenciar şi află singur ce te interesează!Vino să fii cititor în Biblioteca Vie, unde cărţile pot vorbi!

            Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe d-na Daniela Stefania Munteanu, purtător de cuvânt Centru Educativ Tîrgu Ocna, mobil 0754 015523 telefon 0234-344149, int.207, fax 0234 -341200, e-mail: daniela.munteanu@anp.gov.ro,

Va multumesc