Gabriela Constantin  are 36 de ani şi  este sportivă paralimpică la “Asociaţia Ok Club Bucureşti”. Povestea sa de viaţă, curajul şi frumuseţea sufletească ne pot de curaj fiecăruia  dintre noi. Alături de alţi doi  sportivi paralimpici de top a decis să ne inspire pe toţi să facem sport şi să renunţăm la scuze, în cadrul unei campanii ce poartă numele #NICIOSCUZA.

nicioscuza_gabriela

Reporter: Cum ai ajuns să faci sport?

Gabriela Constantin: Am ajuns să fac sportul acesta acum 18 ani cu ajutorul unei persoane pe care o cheamă Stanescu Maria, cu probleme de sănătate la ambele mâini. Ea a fost persoana care mi-a pus paleta în mână să joc cu ea şi mi-a spus: „Dacă eu am reuşit să joc, şi tu vei reuşi”. Într-adevăr, a avut drepate şi pentru asta îi mulţumesc. A urmat o perioadă de acomodare, după care am început să particip la diferite competiţii de tenis de masă pentru persoane cu dizabilităţi. După câţiva ani am reuşit datorită ei şi celorlalti (Florin, doamna Sally – preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic, domnul Cristi şi altii)  să devin şi campioană naţională la tenis de masă.

Reporter: Ce înseamnă performanţa pentru tine?

Gabriela Constantin: Pentru mine performanţa înseamnă să mă antrenez în fiecare zi pentru a face progrese şi pentru a ajunge acolo unde îmi doresc (la Olimpiada Paralimpică de la Tokyo din 2020), dar pentru asta, în continuare am nevoie în primul rând de sănătate, multă voinţă, răbdare şi mai multă încredere în mine.

Reporter: Cum ai reuşit să transformi conceptul „a fi diferit” într-un succes?

Gabriela Constantin: Nu mi-am perceput handicapul ca pe o slăbiciune. A fi diferit nu înseamnă că eşti mai prejos decât ceilalţi. Succesul în viaţă se construieşte în ani de muncă, sudoare şi răbdare, indiferent de cât de diferit eşti perceput de ceilalţi. Dacă te simţi puternic, capabil să depăşeşti momentele cele mai dificile şi faci ce îţi place, cu siguranţă vei reuşi. Respectul faţă de sine şi de ceilalţi îţi oferă mediul potrivit pentru a-ţi atinge scopul în viaţă. Diferit sau nu, din punct de vedere fizic, până la urma caracterul este cel care contează şi te propulsează către succes.

Reporter: Să încercăm să avansăm un top al primelor trei dorinţe?

Gabriela Constantin: Sa ajung la Paralimpiada de la Tokyo şi să obţin o medalie.

Să devin antrenoare după cariera mea sportivă. Să îmi întemeiez o familie.

Reporter: Îţi mulţumim, Gabriela, suntem alături de tine!