Şedinţa Comisiei de apărare din Senat, care vizează protestul din Piaţa Victoriei, a fost suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa Comisiei de apărare din Senat vizând protestele antiguvernamentale din 10 august, din Piaţa Victoriei, a fost suspendată din lipsă de cvorum, a anunţat preşedintele comisiei, liberalul Marcel Vela. Acesta a precizat au fost prezenţi doar reprezentanţii opoziţiei, iar membrii PSD au boicotat audierile.
Marcel Vela: Este încă o dată dovada clară că PSD-ul nu vrea să se afle adevărul. Este încă o dată dovada clară că ceea ce s-a întâmplat în 10 august a fost o chestiune premeditată, o chestiune care nu face cinste nici PSD-ului, nici Ministerului Afacerilor Interne şi, în cel mai crunt şi grav lucru, ca şi consecinţă a evenimentelor din 10 august, a fost afectată imaginea României în exterior.
Realizator: Cu toate că audierea nu a mai avut loc, prefectul capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat jurnaliştilor prezenţi că, în timpul protestelor din 10 august, a stat într-o clădire care aparţine Guvernului, în spatele Pieţei Victoria, şi că a dat ordinul de evacuare, de teama unor acte de vandalism.
Speranţa Cliseru: Legislaţia prefectului prevede că prefectul interacţionează cu forţele de ordine publică pentru a restabili ordinea publică şi în legislaţia dumnealor scrie de prefect. Deci, de aceea, legiuitorul, ca să spunem aşa, a făcut ca să nu rămână pe o instituţie să ia nişte decizii în aceste momente. Pentru restabilirea ordinii publice, după ora 23:00. Nu putem să eliberăm un spaţiu, al Pieţei Victoria, şi pe străzi să se întâmple acte de vandalism.
Realizator: Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Marcel Vela, a mai precizat că persoanele invitate astăzi pentru audieri vor fi reinvitate marţea viitoare, când va fi chemat şi ministrul de Interne Carmen Dan, ne-a transmis redactorul Alexandra Cristea./ilixandru/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 august)