Reuniunea Consiliului Afaceri Generale, în desfăşurare la Bucureşti

La Bucuresti, se desfăşoară o reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, organizată de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene. S-a discutat deja despre viitorul buget comun după 2020. Participă responsabilii cu afaceri europene din statele membre, prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans şi comisarul european pentru buget, Günther Oettinger.

Reporter: Carmen Gavrilă – Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene se va concentra pe finalizarea cadrului de negociere pentru viitorul buget european după 2020, până la summitul Consiliului European din iunie.

La o întrebare Radio România, ministrul Ciamba a explicat că acum preşedinţia română încearcă să finalizeze aspectele tehnice şi sectoriale, înainte să poată să înceapă discuţia politică. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că are încredere în preşedinţia română a Consiliului să obţină progrese în dosarul bugetului. Timmermans a mai spus că într-o uniune cu state tentate de populism şi naţionalism, cu provocări dinspre Rusia şi China şi o inegalitate crescută la nivel social, este nevoie de soluţii la nivel european./ilixandru/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 martie