Ministerele Apărării Naţionale şi de Externe lansează, astăzi, Campania „România – 15 ani în NATO, 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice”. Va fi relansată şi campania de informare publică „WeAreNATO”. Primul eveniment este programat la ora 12:00 în Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, unde va fi prezent şi ministrului Apărării, Gabriel Leş.
Gabriel Leş: Este lansarea de către MApN a unui program ambițios de activități, destinate împlinirii, în acest an, la 15 ani de la aderarea României la NATO și a 70 de ani de la înființarea Alianței Nord Atlantice. Evenimentul va fi organizat de către Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației Naționale. Vom organiza, de asemenea, concursuri de grafică, eseuri, în special dedicate publicului tânăr pe care ni-l dorim și mai informat cu privire la rolul pe care Alianţa îl joacă în actualul context de securitate. Vom organiza și „Zilele de porți deschise” în unitățile militare, conferințe și expoziții având ca temă apartenența noastră la Alianţă.
Realizator: Redactorul RRA Radu Dobriţoiu aminteşte că la 29 martie se împlinesc 15 ani de când România a devenit membră a NATO şi la 4 aprilie 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei./rpatulea/fcostea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 martie)