Ploile abundente şi furtunile au afectat 90 de localităţi din 22 de judeţe

Ploile abundente şi furtunile de ieri au afectat 90 de localităţi din 22 de judeţe. Personalul echipelor de intervenţie a fost suplimentat în zonele mai grav afectate şi lucrează încontinuu la evacuarea apei din locuinţe sau curţi, la degajarea copacilor căzuţi pe autoturisme sau pe carosabil şi la decolmatarea fântânilor. Echipajele ISU Alba au salvat aseară mai multe persoane, inclusiv femei însărcinate, din câteva localităţi de pe Valea Sebeşului, care au fost surprinse, aseară, de o viitură produsă în zona de sud a judeţului Alba, care a afectat localităţile Sebeşel, Pianu de Sus, Săliştea, Răchita şi Câlnic. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a deplasat aseară în regiune.

Raed Arafat: Cea mai afectată este localitatea Răchita. Acolo, accesul este deja limitat, există un pod care este rupt, se lucrează deja pe deschiderea unui drum alternativ. Din informaţiile pe care le avem, este nevoie de sprijin către populaţie, căreia noi i-am propus evacuarea, dar a refuzat acest lucru. O să trimitem acolo apă, lapte, pături.

În judeţul Ialomiţa au fost afectate peste 200 de gospodării din 10 localităţi. În judeţul Prahova, pe parcursul nopţii au fost sistate căutarile pentru găsirea celui de al patrulea copil luat de o viitură vineri seara în comuna Sângeru. Ceilalţi trei fraţi ai băiatului au fost găsiţi decedaţi de către pompieri. Premierul Viorica Dăncilă a cerut Ministerului Muncii să propună cât mai urgent ajutoare financiare pentru familie. Aseară a ajuns în comună o locuinţă modulară./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iunie