În Indonezia, 50 de poliţişti supraponderali au fost înscrişi într-un program rapid de slăbire

50 de poliţişti supraponderali dintr-o provincie indoneziană au fost înscrişi la un program rapid de aerobic, înot şi jogging, fiind îndemnaţi să-şi ajusteze corpul pentru munca pe care o prestează.

Ofiţerii din Java de Est sunt atent monitorizaţi în acest program care se va desfăşura, timp de două săptămâni, şi primesc inclusiv consiliere din partea nutriţioniştilor şi a unor medici specialişti, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei Frans Barung Mangera.
„Suntem de părere că personalul selectat nu are greutatea corporală ideală”, a mai precizat Mangera. În cadrul forţelor de ordine s-a stabilit că greutatea corporală ideală pentru un poliţist ar trebui să fie calculată în funcţie de înălţimea lor.

În Indonezia s-a înregistrat o creştere a fenomenului obezităţii şi, potrivit statisticilor din 2016 furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 28% din cei 250 de milioane de locuitori din Indonezia erau supraponderali. Potrivit presei locale, în urma unui studiu efectuat, în 2018, pe 300 de mii de familii, unul din cinci adulţi era obez, fenomen pus pe seama stilului de viaţă sedentar şi a unei diete bogate în uleiuri şi zaharuri. „Fiind supraponderali, suntem mai puţin agili în timpul serviciului şi de multe ori ni se face rău”, a declarat ofiţerul Iwan Sutanto. Acesta susţine că se simte mult mai bine, după ce a slăbit 3,5 kg. Potrivit purtătorului de cuvânt Mangera, acest program ar putea fi extins la nivelul întregii provincii Java de Est.
„Forma corpului stabileşte dacă ofiţerul este potrivit pentru a fi în slujba publicului”, a mai menţionat Mangera./cstoica/vdraguta

www.reuters.com – 26 iulie