Corul de Copii Radio, din nou pe scena Festivalului Internaţional George Enescu

Corul de Copii Radio se va afla din nou astăzi pe scena Festivalului Internaţional George Enescu. Cei mici vor evolua alături de Orchestra Naţională din Lille şi Corul Filarmonicii George Enescu, de dirijorul Alexandre Bloch şi de celebra actriţă Marion Cotillard, în spectacolul „Ioana D’Arc pe rug”. Este un spectacol complex, cu pasaje de operă, cor, simfonie, teatru. Actriţa franceză este laureată a premiului Oscar şi va interpreta pentru a 4-a oară în carieră rolul Ioanei D’Arc. La întâlnirea de ieri cu presa, Marion Cotillard a vorbit despre complexitatea spectacolului de astăzi:
Marion Cotillard: Am repetat ieri la ateneu, într-o sală sublimă, plină de muzică și de toate momentele istorice importante care o potențează. Sunt foarte fericită să fiu aici și să am experiența unei noi Ioanei D’Arc., pe rug, cu Alexandre Bloch, cu o nouă energie diferită dedicată oratoriului .
Realizator: Şi Corul Academic Radio revine în Festival alături de Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra. La Sala Palatului, celebrul violonist Vadim Repin va fi solistul serii în Concertul pentru vioară numărul 1, de Dmitri Șostakovici, ne-a transmis reporterul nostru Mihaela Helmis./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 septembrie)