Sute de patiseri și bucătari-şefi indieni au gătit miercuri în sudul statului Kerala pentru a face cea mai lungă prăjitură din lume, 6,5 kilometri, bătând recordul anterior al unor patiseri chinezi.

Tortul de vanilie, care se întinde pe mii de mese aranjate pe locul unui festival și pe drumuri adiacente din orașul Thrissur, cântărește aproximativ 27.000 kg.
Aproximativ 1.500 de patiseri și bucătari, care au purtat tradiționalele toci și șorțuri albe, au petrecut patru ore preparând acest desert ornat cu ciocolată, folosind 12.000 kg de zahăr și făină. O mulțime mare de spectatori s-a strâns pentru a urmări acest eveniment organizat de Asociația Brutarilor din Kerala (BAKE). Secretarul general al asociației, Naushad, a declarat că Guinness World Records a stabilit că tortul are o lungime de 6.500 de metri și că o confirmare a lungimii sale exacte este iminentă. Acest tort ar depăși recordul stabilit de nişte patiseri chinezi, care au făcut în 2018 o prăjitură cu fructe cu o lungime de 3,2 km în comitatul Zixi. Acest record a fost înregistrat de Guinness World Records.
Proiectul patiserilor indieni își propune „să demonstreze măiestria lor lumii întregi”, a declarat dl. Naushad pentru AFP. „Ne-am asigurat că igiena și gustul sunt la înălţime”, a adăugat el. /rcostea

www.lesoir.be – 16 ianuarie