În condițiile prelungirii stării de urgență, Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă au încheiat un acord, astfel încât credincioșii să poată respecta o parte dintre tradițiile de Paște.
Marcel Vela: Pâinea binecuvântată, sfințită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă în intervalul orar 00:07-17:00 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult de către personalul angajat al bisericii și de către voluntari, distanța fiind marcată exact ca la magazinele alimentare. Pentru credincioși bolnavi și cei peste 65 de ani Paștele vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri și sâmbătă sau în prima zi de Paște, începând cu ora 6:00 dimineața, cu respectarea măsurilor de protecție: mască sanitară și mănuși. Distribuirea Sfintei Lumini, aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, în jurul orelor 19:00 se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, începând cu ora 20:00.
Realizator: În mod excepțional, în noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor, iar credincioșii vor putea ieși în apropierea locuințelor în grupuri de cel mult trei persoane pentru a primi Lumina Sfântă și a o duce vecinilor.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 aprilie)