Turismul mondial este grav afectat de restricțiile impuse în întreaga lume

Turismul mondial este grav afectat de restricțiile impuse în întreaga lume pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Mihaela Dragomir cu o analiză pe această temă făcută de CNN.
Reporter: 2020 este un an catastrofal pentru industria turismului, scrie CNN, care arată că de la micii antreprenori până la marile lanțuri hoteliere sau operatori de turism cu toții sunt afectați de cea mai mare criză din istoria acestei industrii. De altfel, un grup german, cel mai mare operator în domeniu, anunță o restructurare majoră care va duce la concedierea a 8.000 de angajați. Pentru a supraviețui, chiar și unele dintre cele mai mari companii aeriene la nivel mondial caută salvări guvernamentale. Cel mai greu lovite de criză vor fi țările care se bazează cel mai mult pe turism, printre care insulele Virgine, Maldive sau Bahamas. Situația este, de asemenea, gravă și în Europa, iar Parlamentul European estimează că turismul comunitar pierde aproximativ un miliard de euro pe lună, o lovitură devastatoare pentru cei 27 de milioane de lucrători din Uniunea Europeană ale căror locuri de muncă sunt conectate la acest sector economic.
Comisia Europeană a prezentat recent un pachet de linii directoare menite să ajute țările din spațiul comunitar să reînvie turismul, dar a recunoscut că nu vor fi lipsite de riscuri aceste călătorii atâta timp cât virusul va continua să circule. Nici în România starea de alertă nu a dus la redeschiderea teraselor, restaurantelor sau a cafenelelor, numai hotelurile și pensiunile pot primi oaspeți în interes profesional./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 16 mai)