Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică prezentat de Guvernul României

Realizator: Guvernul își propune să repornească economia prin investiții masive, în special în infrastructură. Planul Național de Investiții și Relansare Economică, intitulată „Reclădim România”, a fost prezentat în această seară, iar la eveniment a participat și președintele Klaus Iohannis. Oana Bâlă a urmărit declarațiile și relatează.
Reporter: Şeful statului a atras atenția că este absolut obligatoriu să fie consolidată securitatea sanitară, cea alimentară, energetică și tehnologică şi a adăugat că de acum înainte eforturile trebuie canalizate cu și mai mare forță spre identificarea oportunităților care să genereze dezvoltare pe termen mediu, dar și pe termen lung.
Klaus Iohannis: Românii merită o rețea de autostrăzi la nivel european, un sistem energetic puternic în plan național și regional, industrii și servicii competitive. Putem avea toate acestea numai prin accelerarea proiectelor majore de investiții într-o manieră eficientă, profesionistă și transparentă.
Reporter: Şi premierul Ludovic Orban consideră că dezvoltarea economică se poate baza doar pe investiții. Şeful executivului a precizat că de la începutul crizei generate de pandemie, guvernul s-a angajat să asigure cât mai multe lichidități în companii.
Ludovic Orban: Pe lângă IMM Invest, sunt în măsură să vă anunț că în curând vom primi aprobarea și pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor și pentru companiile care nu sunt IMM-uri. O schemă de ajutor de stat care va veni în sprijinul companiilor care sunt confruntate cu probleme de lichiditate, care au nevoie de resurse financiare, atât pentru investiții, cât și pentru capital de lucru.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 iulie)