Italienii care au îngrijitoare din România solicită reguli severe pentru acestea la revenirea din concedii

Cifrele în urcare constantă legate de bilanțul COVID-19 în România provoacă îngrijorare și în Italia. Familiile celor care au îngrijitoare din România se tem de infecțiile de import și solicită reguli servere pentru toate persoanele care revin la locurile de muncă după vacanțele acasă.
Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – Autoritățile din regiunea Piemonte, în care există 70.000 de astfel de îngrijitoare de bătrâni sau persoane cu diverse patologii, se pregătesc să impună efectuarea obligatorie a testelor de diagnosticare a coronavirusului. Îngrijorarea este și mai mare cu atât mai mult cu cât și alți lucrători români vor pleca în vacanțe acasă și vor reveni după cel puțin două săptămâni, iar autoritățile consideră că este important să se ia deja măsuri pentru valul de reveniri din concedii din a doua parte a lunii august.
Şi localitățile din Pordenone, o provincie din regiunea Friuli-Venezia Giulia, numeroase familii s-au plâns autorităților locale că se tem să le primească în casă pe îngrijitoarele și menajerele românce, în condițiile în care ele revin dintr-o zonă roșie.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iulie)