Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban va fi citită joi în parlament

Realizator: Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Ludovic Orban va fi citită joi, de la ora 12:00, în plenul parlamentului – au stabilit Birourile Permanente reunite. În schimb, votul și dezbaterea moțiunii vor fi stabilite într-o altă ședință a conducerii reunite a legislativului.
În esență, inițiatorii moțiunii critică modul în care executivul a gestionat epidemia de coronavirus și măsurile pe care le-a luat pentru refacerea economiei.
Reporter: Petruța Dinu – Guvernul Orban a dus țara într-o criză economică pe care nu o poate controla în prezent și este momentul să fie demis -a declarat ulterior depunerii documentului în parlament liderul PSD, Marcel Ciolacu. Totodată, el critică guvernul pentru faptul că nu majorează pensiile și nu dublează alocațiile copiilor.
Marcel Ciolacu: Astăzi am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Cele nouă luni de guvernare PNL pot fi sintetizate în următoarea frază: „Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată”.
Reporter: De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban consideră că demersul social-democraților este iresponsabil și spune că analizează posibilitatea ca PNL să sesizeze Curtea Constituțională, pentru că o moțiune de cenzură nu poate fi inițiată în timpul vacanței parlamentare.
Ludovic Orban: Este o aventură politicianistă care nu are în spate niciun fel de obiectiv pentru România și care riscă să arunce în aer România într-un moment extrem de dificil, în care este absolut necesar un guvern cu deplină putere.
Reporter: Moțiunea de cenzură va fi citită joi în plenul reunit al celor două camere, urmând ca data votului să fie stabilită ulterior. Marcel Ciolacu a precizat că va propune la Cotroceni un premier care nu face parte din PSD, fără a-i face cunoscut numele.#HUN/ahincu/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (18 august)