THE NEW YORK TIMES: Două arestări în România în legătură cu uciderea unui fost pastor german

Doi indivizi au fost arestați în România în legătură cu uciderea în iulie la Berlin a unui fost pastor, a anunțat miercuri poliția germană.
România i-a arestat pe cei doi bărbați, de 20 și 24 de ani, pe 21 august pe baza unui mandat german, dar poliția germană a refuzat să ofere alte amănunte.
Cei doi erau urmăriți pentru uciderea lui Reinhold Zuber, găsit mort pe 4 iulie în apartamentul său din centrul orașului.
Vecinii au chemat poliția după ce nu-l mai văzuseră de câteva zile, iar poliția l-a găsit în locuință decedat pe bărbatul de 77 de ani. Autopsia a arătat că a fost probabil ucis pe 30 iunie sau 1 iulie.
Poliția a publicat fotografia victimei, cerând informații publicului.
Suspecții, încă nenumiți, aveau o legătură cu fostul pastor, dar poliția nu a dat alte detalii, nici nu a precizat cum au fost prinși.
Berliner Stadtmission, o misiune protestantă, a afirmat într-un comunicat că Zuber a lucrat pentru o misiune comunitară din districtul berlinez Schoeneberg, acum închisă, în perioada 1973-1983.
Conform acestuia, Zuber a fost dat afară după ce fusese condamnat pentru posesie și trafic de droguri, precum și din cauza unor „neînțelegeri oficiale”.
https://www.nytimes.com/aponline/2020/09/02/world/europe/ap-eu-germany-pastor-slain.html
THE NEW YORK TIMES (SUA), 2 septembrie 2020 (AP)
Traducere: Andrei Suba