Premiile Mass-Media ale Ambasadei Germaniei „EU2020 – un an plin de provocări”

Ambasada Germaniei la Bucureşti acordă împreună cu Asociaţia Profesioniştilor din Presă în cadrul preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene două premii mass-media speciale în valoare de câte 600 de euro sub titlul –„EU2020 – un an plin de provocări” – pentru cele mai bune materiale jurnalistice despre Uniunea Europeană, Europa şi provocările actuale la nivel european.

Materialele jurnalistice trebuie să fi fost publicate în perioada 01.01.2020 – 21.10. 2020 într-o publicaţie tipărită sau online, în format text pentru unul dintre premii sau în format video sau audio pentru cel de al doilea premiu. De asemenea, se acceptă materiale care urmează a fi publicate sau difuzate până la sfârşitul lunii octombrie 2020. Materialele pot fi în limbile română, germană şi engleză. Pentru limba germană trebuie trimis şi un rezumat în limba română. Materialele vor putea fi trimise direct sau ca link (pentru descărcare) până în data de 22.10.2020 la adresa: presa.clujeana@gmail.com.

Juriul constă din: Alison Mutler (fost corespondent-șef pe România al Asociated Press, actual redactor la secția engleză a Universul.net); Luiza Vasiliu (Editor coordonator Scena9); Sebastian Zachmann (redactor la Adevărul)

Premiile vor fi acordate în cadrul Galei Presei Clujene, care va avea loc pe 12.11.2020.