Deputații au aprobat cererea DNA de ridicare a imunității fostului ministru al sănătății Nicolae Bănicioiu

Realizator: Deputații au aprobat cu un scor categoric cererea DNA de ridicare a imunității fostului ministru al sănătății Nicolae Bănicioiu, acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență și luare de mită în timpul mandatului. Votul a fost secret, cu bile, dar reprezentanții PNL, USR, PSD și PMP și-au exprimat poziția la vedere în favoarea solicitării.
Reporter: Cătălin Purcaru – Procurorii anticorupție susțin că Nicolae Bănicioiu ar fi pretins în perioada când era ministrul tineretului și sportului, de la doi oameni de afaceri, suma de aproximativ patru milioane de lei pentru a interveni la ministrul sănătății de atunci astfel încât anumite persoane să fie menținute sau numite în funcțiile de manageri de spitale.
Nicolae Bănicioiu a respins acuzațiile DNA susținând că este nevinovat. Toate grupurile parlamentare s-au pronunțat pentru ridicarea imunității parlamentare în acest caz.
Florin Roman, liderul deputaților PNL: Constituția sfântă spune că nimeni nu este mai presus de lege, nici chiar noi parlamentarii nu suntem mai presus de lege, și prin urmare grupul PNL va vota ca de fiecare dată atunci când există astfel de solicitări.
Reporter: Şi social-democrații au votat la vedere pentru solicitarea procurorilor DNA, după cum a precizat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.
Alfred Simonis: De fiecare dată aceste voturi au fost filmate și transmise în direct. Colegii deputaţi membri ai PSD vor vota la vedere în favoarea ridicării imunității parlamentare pentru domnul Nicolae Bănicioiu.
Reporter: De altfel, Nicolae Bănicioiu a cerut anterior să-i fie ridicată imunitatea parlamentară, pentru a avea acces la dosar cât mai repede, și a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar./rpatulea/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 octombrie)