În Bihor rata de infectare cu coronavirus este de peste trei la mia de locuitori

Realizator: România a înregistrat astăzi noi recorduri în evoluția pandemiei de COVID-19. Au fost raportate 5.343 de cazuri noi, 107 decese, printre care și un copil de patru luni cu mai multe probleme medicale, iar la terapie intensivă sunt în stare gravă 861 de pacienți. Tot astăzi, Bihorul a intrat în topul județelor cu cele mai multe îmbolnăviri față de ultima raportare, rata de infectare depășind trei la mia de locuitori.
Reporter: Stelian Radu Cacuci – Pentru prima oară de la începutul pandemiei, în Bihor au fost diagnosticate într-o singură zi 216 noi persoane infectate. Numărul este cu o treime mai mare decât cel de ieri, când au fost raportate 178 de cazuri noi. Bilanțul total cumulat a ajuns la 5.927 până în prezent. Din nefericire, în ultimele 24 de ore au încetat din viață încă cinci pacienți ai Spitalului Municipal din Oradea, pe fondul îmbolnăvirii cu COVID. O altă premieră negativă o reprezintă faptul că în prezent în Bihor sunt mai mult de 2.000 de cazuri COVID active. De ieri, în Oradea, dar și în alte cinci localități, rata de infectare a depășit trei la mia de locuitori, astfel că purtarea măştii este obligatorie și în spații deschise, restaurantele sunt închise în interior și sunt suspendate activitățile instituțiilor de cultură și activitatea școlară, iar secția terapie intensivă a spitalului municipal se va extinde de la 24 la 34 de paturi, în prezent fiind ocupată integral cu pacienți infectați cu COVID.
Realizator: Şi în Bucureşti incidenţa acumulată a infectărilor în ultimele 14 zile a crescut astăzi la 3,81 la mia de locuitori. Acest indicator a depășit trei şi în județele Alba, Cluj, Harghita, Sălaj și Timiș.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 octombrie)