Strategia națională de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi supusă aprobării CSAT

Strategia națională de vaccinare împotriva noului coronavirus, care a fost deja aprobată de guvern, va fi supusă astăzi aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Potrivit acesteia, vor avea prioritate cei care lucrează în domeniul sănătății, în centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecțiilor cu SARS-CoV-2 și personalul din alte domenii esențiale pentru buna funcționare a societății.

După această etapă, vaccinarea va fi disponibilă pentru restul populației, în mod gratuit și voluntar. Tot astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va decide dacă piețele agroalimentare se vor putea redeschide, la sfârșitul săptămânii, pe fondul scăderii numărului de îmbolnăviri.

Şi ieri s-au înregistrat mai puțin de 5.000 de cazuri noi de COVID, dar aceasta în condițiile reducerii cu mai mult de jumătate a numărului de testări zilnice, comparativ cu săptămâna precedentă. Nicoleta Stoian vine cu mai multe informații.

Reporter: 4.916 cazuri noi de coronavirus au anunțat ieri autoritățile, însă au fost prelucrate doar puțin peste 15.700 de teste, în 24 de ore. Aceasta înseamnă o rată de pozitivare de peste 30%. Cele mai multe noi îmbolnăviri au fost tot în București: 707.

Capitala a fost urmată de județul Constanța, cu 439 de cazuri noi, acolo înregistrându-se şi cea mai mare incidență la 14 zile, mai mult de 7 îmbolnăviri la mia de locuitori. Tot ieri au fost raportate și 133 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 1.260 de pacienţi. Dintre românii care au avut COVID de la începutul epidemiei, peste trei sferturi s-au vindecat.#HUN/lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 decembrie