Procesul de votare se va desfășura în condiții stricte de siguranță sanitară

Realizator: Votarea pentru alegerile parlamentare se va desfășura, ca și la alegerile locale, în condiții stricte de siguranță sanitară. Reporterul RRA Cătălin Purcaru reamintește care sunt acestea:
Reporter: Masca de protecție este obligatorie și trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura și nasul. La intrarea în localul de vot se va măsura temperatura cu dispozitive noncontact și, imediat după aceea, mâinile trebuie dezinfectate cu soluție pe bază de alcool.
În secția de votare, alegătorul va îndepărta pentru scurt timp masca, pentru identificare, având grijă să păstreze distanța fizică de 1,5 m față de ceilalți participanți la procesul electoral. Cartea de identitate va fi introdusă personal în dispozitivul tabletei, pentru verificarea datelor în sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. După verificare, alegătorul se va îndrepta către membrul secției de votare pe a cărui listă se află, va semna în dreptul numelui, va lua buletinele de văd și ștampila și își va exprima opțiunea electorală în cabină. Alegătorul va reveni la reprezentantul secției de votare pentru predarea ştampilei și recuperarea cărții de identitate și își va lipi singur autocolantul cu mențiunea „Votat” pe actul de identitate. La ieșirea din secția de votare este obligatorie a dezinfectarea mâinilor.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie)