Audieri în Legislativ

Sunt audieri de o oră în Legislativ ale persoanelor nominalizate în viitorul guvern de centru dreapta.

Până acum au răspuns întrebărilor parlamentarilor Stelian Ionel, la justiție. Nicolae Ciucă, la apărare. Sorin Cîmpeanu la educație și Adrian Oros pentru agricultură. Alina Bordeiaşu este din nou în direct și știe dacă vreunul dintre ei a primit deja avizul din partea comisiilor de specialitate. Bună ziua!

Reporter: Bună ziua! Într-adevăr audierile miniștrilor, programați în prima etapă, sunt în plină desfășurare. Până acum, membrii comisiilor de specialitate nu au dat avize, fie ele pozitive sau negative. Acestea se emit la finalul audierilor și sunt consultative.

În fața senatorilor și deputaților, Stelian Ion, propus la Ministerul Justiției, a declarat că se va concentra pe întărirea luptei împotriva corupției și a menționat că este nevoie de o nouă strategie anticorupție, întrucât cea existentă este depășită. El mai spunea că DNA nu trebuie desființat, ci dimpotrivă, consolidat.

Audierea celor 18 membri ai Cabinetului propus de Florin Cîțu ar trebui să se încheie în jurul orei 14:00, iar plenul reunit să înceapă la ora 15:00. Deocamdată atât. Vom reveni./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie