Nikol Paşinian a sosit în piaţa din Erevan, unde se adună susținătorii săi

Premierul armean, Nikol Paşinian, a venit în fața susținătorilor săi, în Piața Republicii, din Erevan, relatează Sputnik Armenia. Potrivit lui Paşinian, situația din republică este sub control și poate fi rezolvată în mod pașnic. El a mai declarat că Armata Armeană se subordonează premierului și poporului.
„Cel mai important fapt este că suntem cu toții calmi. În interiorul țării nu există inamici, acesta fiind cel mai important fapt, dar există probleme care trebuie examinate”, a afirmat premierul. În plus, Paşinian a adăugat că el consideră declarațiile Statului Major al Armatei Armene, prin care se cere demisia Guvernului, drept o reacție bazată pe emoții. „Și nu ar trebui să fim extrem de stricți cu frații noștri”, a adăugat el, în acest context.
Amintim că Statul Major al Armatei Armene a cerut demisia lui Nikol Paşinian. Ca urmare, premierul Armeniei a catalogat declarația Statului Major General o încercare de lovitură de stat militară.
De asemenea, a devenit cunoscut faptul că opoziția armeană organizează un miting al oponenților lui Paşinian în Piaţa Libertății, la ora 15:00, pentru a sprijini demersul conducerii Armatei Armene. Mișcarea pentru Salvarea Patriei (MSP) din Armenia, mişcare de opoziție, susține cererea Statului Major General al Armatei Armene, potrivit căreia premierul armean, Nikol Paşinian, ar trebui să demisioneze și le-a cerut susținătorilor săi să participe la un miting în capitala Erevan./vdraguta/sdm2

(www.russian.rt.com – 25 februarie)