Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență care extind schemele de ajutor pentru IMM-uri

Realizator: Centrala Nucleară de la Cernavodă va fi extinsă și modernizată cu companii din Statele Unite. Guvernul a adoptat ieri un proiect de lege în acest sens, care a fost trimis parlamentului pentru dezbatere în regim de urgență. Tot în ședința de ieri, executivul a aprobat continuarea și extinderea programelor de susținere a firmelor care au pierderi din cauza crizei adusă de pandemie. Este vorba de IMM Invest şi IMM Factor. Detalii în relatarea semnată de Andrei Șerban.
Reporter: Guvernul a extins programul IMM Invest și pentru anul acesta și a inclus în el firmele din domeniile agriculturii și alimentației publice, în forma unui subprogram intitulat IMM Agro Invest, căruia i s-a alocat 1 miliard de lei. Dacă programul va avea succes, atunci se vor acorda fonduri suplimentare – a spus premierul Florin Cîţu. Amintesc că acest program prevede: o schemă de ajutor de stat pentru firmele care au avut pierderi din cauza pandemiei cu COVID-19.
Şi celălalt program, IMM Factor a primit 1 miliard de lei pentru anul acesta.
Guvernul a mai adoptat şi un proiect de lege care ratifică acordul României cu Statele Unite pentru modernizarea și extinderea Centralei Nucleare de la Cernavodă. Acordul urmăreşte retehnologizarea unităţii 1 şi construirea unităţilor 3 şi 4.
Acordul dintre două state este pentru o perioadă de 30 de ani şi va fi extins automat din cinci în cinci ani, dacă una dintre părţi doreşte acest lucru. Proiectul de lege a fost trimis parlamentului pentru dezbatere în regim de urgență.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 martie)