Bulgarii au luat cu asalt magazinele, după anunţarea lockdownului de săptămâna viitoare

La mai puţin de două ore după ce Comandamentul Naţional Operativ de Combatere a COVI-19 în Bulgaria a anunţat că de săptămâna viitoare va fi impus al treilea lockdown, bulgarii au luat cu asalt magazinele. În faţa marilor hipermarketuri din oraşul Burgas, s-au format cozi uriaşe de persoane care se grăbeau să se aprovizioneze. Situaţia este similară în Plovdiv şi Varna. În capitala Sofia, isteria nu este atât de gravă, însă aici există o mulţime de magazine.
Bulgarii cumpără frenetic hârtie igienică, legume şi leguminoase. Probabil că mulţi nu intenţionează să mai iasă din case până la sfârşitul lunii, având în vedere situaţia complicată din cauza pandemiei.
Până în prezent, măsurile de combatere a coronavirusului erau doar recomandabile şi aproape nicăieri respectate.
În urma deciziei Comandamentului Naţional Operaţional de Combatere a COVID-19 din Bulgaria, a fost anunţat un lockdown pe o perioadă de 10 zile, care va începe de luni, 22 martie. Şcolile, grădiniţele, universităţile, mall-urile, sălile de sport, sălile de dans, teatrele, cinematografele şi toate magazinele nealimentare de peste 300 de metri pătraţi vor fi închise./ddaniela/sdm2

(www.novinite.bg – 18 martie)