Elon Musk își ține promisiunea: „Puteţi cumpăra maşinile Tesla plătind în bitcoin”

Anunțase deja acest lucru, iar acum l-a confirmat, aşa cum procedează întotdeauna, pe Twitter, rețeaua sa socială de referință. Cu o serie de 3 tweet-uri publicate la 8 dimineața, ora italiană (miezul nopții, ora Californiei), Elon Musk a anunțat că acum, cine doreşte, poate achiziţiona o maşină Tesla, plătind în bitcoin. Operaţiunea va fi posibilă imediat în Statele Unite, iar „mai târziu, în cursul anului” şi în alte țări. Fondatorul companiei de mașini electrice a adăugat că Tesla va folosi doar software open source și că plățile în criptomonedă vor rămâne în bitcoin, în visteriile companiei și nu vor fi convertite în monedă tradițională.
La mai puțin de o oră după anunț, tweet-ul primise deja peste 120.000 de like-uri de la numeroșii fani ai excentricului antreprenor american născut în Africa de Sud.
În februarie anul trecut, Tesla a anunțat că a investit deja 1,5 miliarde în bitcoin și cu acea ocazie și-a semnalat intenția de a-l accepta ca mijloc de plată pentru mașinile sale. Un anunț care a crescut şi mai mult valoarea criptomonedei. În prezent, bitcoin-ul se află în jurul valorii de 56 de mii de dolari, iar după tweet-urile lui Musk a crescut şi mai mult.
Recent, Elon Musk a criticat metodele tradiționale de plată, afirmând că atunci când „se acordă dobânzi negative, doar un prost nu ar căuta altă soluţie”./cpaunel/ddaniela

https://www.ilsole24ore.com